Öppettider:

Lördag-söndag:13.00-17.00

Avvikande öppettider

Lör 23 juni:Stängt
Ons 18 juli:18.00-19.00
Fre 20 juli:18.00-19.00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Bio för alla!

Direktsända mästerverk på Bio Cosmopolite

Nu har du chansen att uppleva direktsända klassiska och nya verk från de stora scenerna världen över från din sköna biofåtölj på Bio Cosmopolite. Vad sägs om mästerverk som La Bohème, Trollflöjten och Askungen live från New York? Eller balett i världsklass från Moskva? Eller varför inte en livekonsert eller teater live från London? Eller en rundvandring i ett konstmuseum? Allt är möjligt!

Under våra Live på bio-evenemang erbjuder vi även pausservering med ät- och drickbara läckerheter. 

Du kan boka och köpa biljetter till Live på bio-föreställningarna i Bio Cosmopolites biljettkassa eller via vår biljettsida. Bokade biljetter betalas senast 30 minuter innan aktuell föreställning. Det går inte att återköpa sina uthämtade biljetter, men det går att byta till annan föreställning om bytet sker minst 7 dagar innan föreställningen visas.

Live på Bio visas i samarbete med Folkets hus och Parker.

Program

Vi har nu släppt biljetter till alla föreställningar vi som livesänds från Metropolitan, Kungliga Operan och Bolsjoj! Du kan hämta tryckta programblad på biografen, eller klicka på programbladen ovan för att spara ner på din dator.

Från The Metropolitan Opera i New York kan du den här säsongen se favoriter som Trollflöjten, Tosca, La Bohème och Così fan tutte, som trängs med mindre kända men minst lika sevärda operor som Norma, Mordängeln, Kärleksdrycken, Semiramis, Luisa Miller och Askungen (Massenet). Biljettpriset för dessa är 300 kr (om inget annat anges nedan).

Vi kan också presentera tre direktsända operaföreställningar från Kungliga Operan i Stockholm: Dracula, Askungen (Rossini) och Aida. Biljettpriset för dessa är 260 kr (om inget annat anges nedan).

Från Bolsjojteatern i Moskva kommer vi den här säsongen visa fyra intressanta direktsända balettföreställningar: Piraten, Romeo och Julia, Flames of Paris och Coppélia. Biljettpriset för dessa är också 260 kr (om inget annat anges nedan).

Till säsongen hör också teaterföreställningar, musikaler och konserter från många av jordens hörn. Dessa kommer presenteras så fort vi har möjlighet, så håll till godo! Vi fyller på kalendariet löpande, så håll utkik efter nyheter!

Boka dina biljetter genom att komma förbi oss i egen hög person under våra öppettider, eller boka dina favoritplatser själv på vår bokningssida när som helst på dygnet!

 

Musikal och teaterBoka dina biljetter här!

An American in Paris

Inspelning från Dominion Theatre, London.

Onsdag 16 maj 2018 kl. 19:00

An American in Paris innehåller några av George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron.

Musikalen utspelas i Paris, ljusets stad, precis efter andra världskriget. När mörkret efter den nazistiska ockupationen börjar lätta, väcks stadens invånare till liv och återupptäcker livets möjligheter. Jerry är amerikansk veteran och talangfull konstnär. Han lider fortfarande av sviterna från kriget när han en dag upptäcker sina drömmars kvinna. Lise är en ung balettdansös. Hon är dock redan förlovad med Henri, en rik ung affärsman, som drömmer om att blir showartist. Men älskar Lise verkligen Henri? Eller är Jerry, den amerikanske främlingen, mannen i hennes liv? Och även om hon älskar Jerry, kan Lise hitta ett sätt att gå vidare, sedan Henris familj räddat hennes liv under kriget?

Biljettpris: 200 kr

 

KonsertBoka dina biljetter här!

Birgit Nilsson 100 år - jubileumskonsert

Direktsändning från Kungliga Operan, Stockholm.

Lördag 19 maj 2018 kl. 19.00

Vi hyllar Birgit Nilsson – Sveriges genom tidernas största sopran. Vi visar en exklusiv jubileumskonsert med dagens stora operastjärnor – Nina Stemme, Michael Weinius, Cornelia Beskow och Christina Nilsson. När Kungliga Operan släppte biljetterna 30 november var hela salongen bokad på ett par minuter. Nu har du chansen att uppleva konserten live på bio lördag 19 maj.

Birgit Nilsson och Kungliga Operan är ett synonymt begrepp i operavärlden.  Efter debuten 1946 och genombrottet med Agathe i Friskytten respektive Lady Macbeth i Macbeth kom Birgit att snart lägga den internationella operavärlden för sina fötter.

Samtidigt återvände hon regelbundet till sin hemmascen. Sin sista roll på Kungliga Operan gjorde hon 1981 som Brünnhilde i Valkyrian. Där gjorde hon inte mindre än 35 roller.

Det blir en exklusiv konsert som bara kommer att äga rum en enda gång. Kungliga Operan har förutom Nina Stemme och Michael Weinius även engagerat unga stjärnor som nyligen slagit igenom i den internationella operavärlden. Kungliga Hovkapellet under ledning av Alan Gilbert medverkar också.

Biljettpris: 250 kr

 

Konst och kulturdokumentärerBoka dina biljetter här!

Caravaggio - en drömutställning

Inspelning/dokumentär

Torsdag 31 maj 2018 kl. 18.30

I dokumentären om Caravaggio får publiken följa med till platser där konstnären verkade och får ta del av hans konst i ett unikt porträtt. Filmen ger en inblick i Caravaggios liv som avslutades år 1610 på en strand i italienska Porto Ercole, ett par dagar innan påven benådade honom för att ha slagit ihjäl en man.

Caravaggio ville införa realismen i måleriet och använde sig av tekniken klärobskyr. Hans konst skapade stor uppståndelse, bland annat tvingades han måla om en tavla han gjort på beställning av en inflytelserik kardinal då den ansågs för vulgär av prästerskapet. Trots att han var en av samtidens mest efterfrågade konstnärer kom flera av hans verk att refuseras som olämpliga.

Vid sidan av sitt konstnärliga skapande levde Caravaggio ett våldsamt liv med flera perioder i fängelse, han hamnade ofta i slagsmål och sexuella skandaler. 1606 slog han ihjäl en man i ett slagsmål och var tvungen att fly från Rom, en stad han resten av sitt liv ville återvända till.

Biljettpris: 150 kr

 

Opera och balettBoka dina biljetter här!

Coppélia

Direktsändning från Bolsjojteatern, Moskva.

Söndag 10 juni kl. 17:00

En vacker mekanisk docka hotar ett älskande pars lycka, då Frantz förälskar sig i dockan och försakar sin älskade Swanhilde.

Humoristisk, energisk och färgstark balett efter E.T.A. Hoffmanns novell Sandmannen. Bolsjojs corps de ballet och balettstjärnor får briljera i koreografin som ursprungligen skapades av Marius Petipa, här återskapad av Sergej Vikharev.

Biljettpris: 260 kr

Öppettider

Lördag-söndag:13.00-17.00
Avvikande öppettider
Lör 23 juni:Stängt
Ons 18 juli:18.00-19.00
Fre 20 juli:18.00-19.00
Avvikande öppettider kan förekomma (se program).

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide