Öppettider:

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-Fredag:14.30-18.30
Lördag-söndag:13.00-17.00

Bio för alla!

Direktsända mästerverk på Bio Cosmopolite

Nu har du chansen att uppleva direktsända klassiska och nya verk från de stora scenerna världen över från din sköna biofåtölj på Bio Cosmopolite. Vad sägs om mästerverk som La Bohème, Trollflöjten och Askungen live från New York? Eller balett i världsklass från Moskva? Eller varför inte en livekonsert eller teater live från London? Eller en rundvandring i ett konstmuseum? Allt är möjligt!

Under våra Live på bio-evenemang erbjuder vi även pausservering med ät- och drickbara läckerheter. 

Du kan boka och köpa biljetter till Live på bio-föreställningarna i Bio Cosmopolites biljettkassa eller via vår biljettsida. Bokade biljetter betalas senast 30 minuter innan aktuell föreställning. Det går inte att återköpa sina uthämtade biljetter, men det går att byta till annan föreställning om bytet sker minst 7 dagar innan föreställningen visas.

Live på Bio visas i samarbete med Folkets hus och Parker.

Program

Vi har nu släppt biljetter till alla föreställningar vi som livesänds från Metropolitan, Kungliga Operan och Bolsjoj! Du kan hämta tryckta programblad på biografen, eller klicka på programbladen ovan för att spara ner på din dator.

Från The Metropolitan Opera i New York kan du den här säsongen se favoriter som Trollflöjten, Tosca, La Bohème och Così fan tutte, som trängs med mindre kända men minst lika sevärda operor som Norma, Mordängeln, Kärleksdrycken, Semiramis, Luisa Miller och Askungen (Massenet). Biljettpriset för dessa är 300 kr (om inget annat anges nedan).

Vi kan också presentera tre direktsända operaföreställningar från Kungliga Operan i Stockholm: Dracula, Askungen (Rossini) och Aida. Biljettpriset för dessa är 260 kr (om inget annat anges nedan).

Från Bolsjojteatern i Moskva kommer vi den här säsongen visa fyra intressanta direktsända balettföreställningar: Piraten, Romeo och Julia, Flames of Paris och Coppélia. Biljettpriset för dessa är också 260 kr (om inget annat anges nedan).

Till säsongen hör också teaterföreställningar, musikaler och konserter från många av jordens hörn. Dessa kommer presenteras så fort vi har möjlighet, så håll till godo! Vi fyller på kalendariet löpande, så håll utkik efter nyheter!

Boka dina biljetter genom att komma förbi oss i egen hög person under våra öppettider, eller boka dina favoritplatser själv på vår bokningssida när som helst på dygnet!

 

Musikal och teaterBoka dina biljetter här!

Follies

Inspelning från National Theatre, London

Lördag 30 december 2017 kl. 17:00

Fira årets näst sista dag med en glittrande show!

Lördag 30 december kl. 17.00 visar vi Stephen Sondheims briljanta musikal Follies med Imelda Staunton i en av huvudrollerna. Musikalen utspelar sig i New York 1971. Det är fest på Weismann Theatres scen. Imorgon ska den ikoniska byggnaden rivas. Trettio år sedan deras sista föreställning träffas Follies-flickorna igen för att ta ett par drinkar, sjunga några sånger och ljuga om sig själva.

Föreställningen spelades in på National Theatre i London tidigare i höstas, visas med svenskt text. En visuell fest ni bara inte får missa!

Biljettpris: 250 krBoka dina biljetter här!

Young Marx

Inspelning från The Bridge Theatre, London

Fredag 26 januari 2018 kl. 18:30

Young Marx är en festlig, nyskriven komedi om Karl Marx vilda tid i London, och är den första produktionen att ta plats på den helt nybyggda Bridge Theatre, ett stenkast från Tower Bridge i London.

Året är 1850 och Europas mest fruktade terrorist gömmer sig på Dean Street i Soho. Pank, rastlös och kåt är den 32-årige revolutionären en kombination av intellektuell briljans, oförskämd, satirisk kvickhet och barnsligt känslomässig omognad. Fordringsägare, spioner, rivaliserande revolutionära grupper och män som försöker förföra hans vackra fru, cirklar som gamar kring honom. Han har fått skrivkramp, äktenskapet är på upphällningen och hans vän Engels förtvivlar över Marx bortkastade genialitet. Hans enda hopp är att få jobb på järnvägen. Men det finns fortfarande ingen i London som kan ordna en rejäl partykväll, än Karl Heinrich Marx.

Biljettpris: 230 krBoka dina biljetter här!

An American in Paris

Inspelning från Dominion Theatre, London

Onsdag 16 maj 2018 kl. 19:00

An American in Paris innehåller några av George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron.

Musikalen utspelas i Paris, ljusets stad, precis efter andra världskriget. När mörkret efter den nazistiska ockupationen börjar lätta, väcks stadens invånare till liv och återupptäcker livets möjligheter. Jerry är amerikansk veteran och talangfull konstnär. Han lider fortfarande av sviterna från kriget när han en dag upptäcker sina drömmars kvinna. Lise är en ung balettdansös. Hon är dock redan förlovad med Henri, en rik ung affärsman, som drömmer om att blir showartist. Men älskar Lise verkligen Henri? Eller är Jerry, den amerikanske främlingen, mannen i hennes liv? Och även om hon älskar Jerry, kan Lise hitta ett sätt att gå vidare, sedan Henris familj räddat hennes liv under kriget?

Biljettpris: 200 kr

Konst och kulturdokumentärerBoka dina biljetter här!

Michelangelo - kärlek och död

Inspelning/dokumentär

Fredag 19 januari 2018 kl. 18:30

Skulptör, målare, arkitekt och poet. Här får vi veta allt om Michelangelos liv och konst. Det blir en resa genom de stora kapellen och museerna i Florens, Rom och Vatikanen, till ateljéer och bostäder. Bland inspelningsplatserna återfinns Casa Buonarroti i Florens, Carraras marmorgruvor, Medici-kapellet och Vatikanen. Dessa vackra platser, kombinerat med högupplösta bilder av Michelangelos största verk, skapar en svindlande visuell upplevelse.

Biljettpris: 150 kr

Opera och balettBoka dina biljetter här!

Norma

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 7 oktober 2017 kl. 19:00

Säsongen inleds med en nyuppsättning av Bellinis Bel canto-opera Norma med Sondra Radvanovsky. En roll som hon hyllades för på Met 2013 liksom vid Canadian Opera Company, San Francisco Opera, Bayerische Staatsoper Gran Teatre del Liceu och Lyric Opera of Chicago. Därmed är hon en av världens ledande uttolkare av den ikoniska rollen.

Joyce DiDonato är Normas kollega och konkurrent Adalgisa, Joseph Calleja är Pollione och Matthew Rose spelar Oroveso. Carlo Rizzi dirigerar och Sir David McVicar regisserar den nya uppsättningen.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Trollflöjten

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 14 oktober 2017 kl. 19:00

Mozarts mästerverk är en saga för hela familjen. Fågelfångaren Papageno misstas för en hjälte av prins Tamino. Tillsammans får de i uppdrag att rädda den kidnappade prinsessan Pamina från den onde Sarastro. Färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och scenografi.

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar Tony Award-vinnaren Julie Taymors uppsättning av Mozarts Trollflöjten. Golda Schultz gör sin Met-debut som Pamina med Kathryn Lewek som Nattens drottning.

Den kortare versionen av Trollflöjten på engelska, var den första livesändningen från Met. Detta är första gången den fullständiga versionen på tyska direktsänds.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Piraten

Direktsänd från Bolsjojteatern, Moskva

Söndag 22 oktober kl. 17:00

När kaparen Conrad och slaven Medora möts på Adrinoples marknadsplats, blir de blixtkära i varandra. Men även pashan har fallit för Medoras skönhet, och beslutar sig för att köpa henne.

Pirater, kärlek och slavhandel i en äventyrlig och spännande balett inspirerad av Lord Byrons poem The Corsair (1914), med några av balettkonstens mest kända scener.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Dracula

Direktsänd från Kungliga Operan, Stockholm

Fredag 3 november 2017 kl. 19:00

Lagom till Halloween har Dracula urpremiär på Kungliga Operan. Ett verk komponerat av Victoria Borisova-Ollas, en av vår tids mest intressanta och efterfrågade tonsättare. Text görs av librettisterna Claes Peter Hellwig och Kristian Benkö. Regissör Linus Fellbom och scenograf samt kostymdesigner Dan Potra har, tillsammans med kompositören, skapat en magisk och hisnande uppsättning.

I uppsättningen ser vi när Minas ordnade tillvaro byter skepnad när hon förälskar sig i en mystisk främling, som säger att han har letat efter henne i 400 år.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Mordängeln

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 18 november 2017 kl. 19:00

Nyskriven opera beställd av Thomas Adès för Met och baserad på Luis Buñuels surrealistiska filmklassiker Mordängeln (El ángel exterminador, 1962). Operan är regisserad av librettisten Tom Cairns.

I ensemblen ser vi bland annat Audrey Luna som Leticia Maynar, Amanda Echalaz som Lucia de Nobile, Sally Matthews som Silvia de Ávila och Sophie Bevan som Beatriz.

Mordängeln är en sambeställning och samproduktion mellan Metropolitan-operan, Royal Opera House, Kungliga teatern i Köpenhamn och Salzburgfestivalen, där uppsättningen hade urpremiär 2016.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Hans och Greta

Inspelning från The Metropolitan Opera, New York

Söndag 17 december 2017 kl. 17:00

Vi visar Mets färgsprakande version av den populära äventyrsoperan Hans och Greta, baserad på bröderna Grimms älskade saga. En rolig och fantasifull uppsättning, med melodiös musik och en fantastisk ensemble.

Operan börjar hemma hos Hans och Greta, förflyttas till den mörka skogen, och sedan till häxans pepparkakshus. Handlingen rör sig med andra ord från verkligheten, genom mörkret, och in i det orealistiska och fantastiska – alltid med maten i blickfånget.

Sjungs på engelska, med svensk text. Inspelad 2008 i New York. Visas söndag 17 december kl. 17.00. Perfekt adventsmys!

Biljettpris: 250 krBoka dina biljetter här!

Nötknäpparen

Inspelning från Bolsjojteatern, Moskva

Tisdag 26 december 2017 kl. 17:00

Julmys med familjebaletten Nötknäpparen! Annandagen 26 december kl. 17.00 visar vi denna älskade julklassiker ännu en gång. Missa inte chansen att se de bästa dansarna uppträda på en av världens främsta scener.

Marie får en julklapp av sin gudfar. Det en nötknäppare i form av en soldat. Vid midnatt väcks alla leksaker magiskt till liv. Nötknäpparen växer och leder tennsoldaterna i kampen mot Muskungen och hans armé. 

Föreställningen är från 2014 och spelades in på Bolsjojteatern i Moskva.

Biljettpris: 250 krBoka dina biljetter här!

Romeo och Julia

Direktsänd från Bolsjojteatern, Moskva

Söndag 21 januari kl. 16:00

Blodsfejden mellan familjerna Capulet och Montague leder till tragiska konsekvenser när Romeo och Julia från respektive familj blir handlöst förälskade.

Detta är en av världens mest populära baletter, och anses även vara Prokofjevs bästa verk. Balettklassikern i koreografi av Bolsjojs tidigare konstnärlige chef Alexej Ratmanskij är tillbaka för första gången på Moskva-scenen sedan premiären 2010.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Tosca

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 27 januari 2018 kl. 19:00

Opolais, Grigolo, Terfel – en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi.

Kristine Opolais gör titelrollen, mot älskaren Cavaradossi (Vittorio Grigolo) och Bryn Terfel som den skurkaktige Scarpia. Andris Nelsons dirigerar denna nya uppsättning av Tosca, i regi av Sir David McVicar.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Askungen (Rossini)

Direktsänd från Kungliga Operan, Stockholm

Lördag 3 februari 2018 kl. 15:00

Sagan om Askungen har fascinerat oss genom tiderna. I Rossinis sinnrika, sprudlande musik finns en mänsklig berättelse om godhet, förlåtelse och generositet. Den stränge Don Magnifico har två döttrar och styvdottern Askungen. Utfattig drömmer han om en rik friare till en av sina döttrar. När prinsen utlyser en bal sätts allt på spel.

Inspirerad av vaudeville, Charles Dickens och Tim Burton har regissören Lindy Hume och scenografen Dan Potra skapat en färgstark och romantisk föreställning där godheten triumferar. Askungen hade premiär i Rom 1817 dirigerad av Rossini själv och trots dålig kritik förutspådde kompositören hur verket skulle ta över Europa. Och han fick rätt.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Kärleksdrycken

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 10 februari 2018 kl. 18:00

Kärleksdrycken är Donizettis komedipärla, där den enkle bonden Nemorino blir kär i den temperamentsfulla Adina. Till sin hjälp tar han den mystiske trolldrycksförsäljaren Doktor Dulcamara, som förser Nemorino med en magisk kärleksdryck. I kulisserna lurar Adinas arrogante fästman Belcore.

Davide Luciano gör sin Met-debut i rollen som Belcore. Iscensatt av Bartlett Sher och dirigerad av Domingo Hindoyan, i sin Met-debut.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

La Bohème

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 24 februari 2018 kl. 18:30

Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia.

Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem.I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

The Flames of Paris

Direktsänd från Bolsjojteatern, Moskva

Söndag 4 mars kl. 16:00

En fattig bondfamilj behandlas illa av en greve och dras in i händelser som leder fram till revolutionen och stormningen av Tuileripalatset i Paris 1792.

En av baletthistoriens största klassiker, baserad på sånger från franska revolutionen. Baletten är en intressant kombination av franska revolutionens 1700-tal i en balett från 30-talets Sovjet.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Semiramis

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 10 mars 2018 kl. 19:00

Rossinis bel canto-opera Semiramis har inte satts upp på Met på 25 år.

Semiramis har förgiftat sin man, kung Nino, tillsammans med prins Assur som hoppas ta över tronen. Men Assur är förälskad i prinsessan Azema, som i sin tur är hemligt kär i Arsace. Bäddat för trubbel!

Angela Meade gör sin Met-debut i titelrollen. I övriga roller ses Elizabeth DeShong som Arsace, Javier Camarena som kungen Idreno, Ildar Abdrazakov som prins Assur och Ryan Speedo Green som översteprästen Oroe. Operan dirigeras av Maurizio Benini.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Aida

Direktsänd från Kungliga Operan, Stockholm

Lördag 17 mars 2018 kl. 15:00

Aida hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade alster. Verdi sa själv att Aida är ”mer intensivt, mer dramatiskt” än något av hans andra verk.

Efter den kritikerrosade succén Nixon in China är regissör Michael Cavanagh tillbaka med en laddad produktion där dramat står i centrum. Vanligtvis är handlingen i Aida förlagd till faraonernas Egypten, men i den här uppsättningen ligger fokus på nutidens påtryckningar och den inre oro som slukar de hjältemodiga men sårbara människorna.

Berättelsen om Aida griper in i dagens samhällsutveckling där det pågår krig, politiska kriser och starka uppdelningar mellan olika grupper. Vi ser den obevekliga kärleken mellan två unga människor kämpa mot en fullständigt kaotisk verklighet.

Biljettpris: 260 krBoka dina biljetter här!

Così fan tutte

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 31 mars 2018 kl. 19:00

Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet.

Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli O’Hara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso.

Così fan tutte är en samproduktion med English National Opera.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Luisa Miller

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 14 april 2018 kl. 18:30

Mets Music Director Emeritus James Levine dirigerar återuppsättningen av Luisa Miller, som inte har getts på Met sedan 2006.

Bondflickan Luisa (Sonya Yoncheva) offrar sin egen lycka i ett försök att rädda livet på sin far (Plácido Domingo). Grevens son Rodolfo (Piotr Beczala) är kär i Luisa, men bortlovad till en annan. Greven låter fängsla Luisas far, som nu hotas av avrättning. I övriga roller ser vi Olesya Petrova som Federica, Alexander Vinogradov i sin Met-debut som Walter och Dmitry Belosselskiy som Wurm.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Askungen (Massenet)

Direktsänd från The Metropolitan Opera, New York

Lördag 28 april 2017 kl. 19:00

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met.

Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen. Bertrand de Billy dirigerar och Laurent Pelly regisserar. Pelly har tidigare iscensatt Donizettis Regementets dotter och Massenets Manon på Met. Joyce DiDonato har tidigare hyllats för rollen som Askungen på Grand Teatre del Liceu, Santa Fe Opera och Royal Opera House.

Askungen sätts upp i samarbete med Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Théâtre Royal de la Monnaie, Bryssel, och Opéra de Lille. Denna uppsättning uruppfördes på Santa Fe Opera.

Biljettpris: 300 krBoka dina biljetter här!

Coppélia

Direktsänd från Bolsjojteatern, Moskva

Söndag 10 juni kl. 17:00

En vacker mekanisk docka hotar ett älskande pars lycka, då Frantz förälskar sig i dockan och försakar sin älskade Swanhilde.

Humoristisk, energisk och färgstark balett efter E.T.A. Hoffmanns novell Sandmannen. Bolsjojs corps de ballet och balettstjärnor får briljera i koreografin som ursprungligen skapades av Marius Petipa, här återskapad av Sergej Vikharev.

Biljettpris: 260 kr

Öppettider

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-söndag:14:30-18:30

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide