Öppettider:

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-Fredag:14.30-18.30
Lördag-söndag:13.00-17.00

Bio för alla!

Program

Klicka på programmet för att se en högupplöst version!


fredag 12 januari - söndag 4 februari

Biljettpriser

Ordinarie (2D): 110 kr
Senior/Student: 20 kr rabatt
Barn under 12 år: 20 kr rabatt på barnfilmer (se program)

Åldersgränser

Barntillåten: tillåten för alla.
7 år: Barntillåten i vuxens sällskap, annars från 7 år.
11 år: Från 7 år i vuxens sällskap, annars från 11 år.
15 år: Från 11 år i vuxens sällskap, annars från 15 år.

Som vuxen räknas person över 18 år.

Observera att filmer utan fastställd åldersgräns har åldersgränsen 15 år tills annat meddelas.

 

Våra filmer


Boka dina biljetter här!

Paddington 2

Se trailer här!

Alla älskar den charmiga lilla björnen som sprider glädje och marmelad var han än går. När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik. Men plötsligt blir boken stulen! Nu är det upp till Paddington och familjen Brown att avslöja tjuven, som dessutom tycks vara en mästare i förklädnad.

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 43 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Solsidan

Se trailer här!

En av Sveriges populäraste komediserier tar steget till vita duken! Vi får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.

Med Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh samt Henrik Schyffert och Sven Wollter.

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 44 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Okänd soldat

Se trailer här!

Okänd soldat är berättelsen om en finländsk kulsprutepluton vars kamp vi följer i tre år under fortsättningskriget, från sommaren 1941 till reträtten i Karelen 1944. Kriget förändrar inte bara livet för dessa män. Det förändrar även livet för deras nära och kära som går hemma, och det sätter sina spår på en hel nation. Filmer bygger på den bästsäljande romanen av Väinö Linna och är Finlands största filmproduktion någonsin, med över 170 000 besökare under premiärhelgen.

Visas med finskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 13 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Tjuren Ferdinand

Se trailer här!

Julens stora animerade familjefilm. Det är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. Ferdinand blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt äventyr.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 48 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Monky

Se trailer här!

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett varmt fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel.

Med Julius Hugoson, Frida Hallgren, Johan Petersson, Ing-Marie Carlsson, Eric Ericson, Bianca Kronlöf, Tomas Åhnstrand, Shebly Niavarani, Sofia Bach

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 30 min
Åldersgräns: BarntillåtenBoka dina biljetter här!

Ted - För kärlekens skull

Se trailer här!

Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.

Med Adam Pålsson, Peter Viitanen, Happy Jankell, Lotta Ramel, Maria Kulle, Johan Hedenberg, Jonas Karlsson

Visas med svenskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 2 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Jumanji: Welcome to the Jungle

Se trailer här!

Fyra tonåringar upptäcker ett gammalt tv-spel de tidigare aldrig hört talas och blir snabbt mer än fängslade av spelets djungelmiljöer. De blir sina spelfigurer: spelnörden Spencer blir en orädd äventyrare (Dwayne Johnson), sportfånen Fridge förvandlas till ett geni (Kevin Hart), den populära tjejen Bethany blir till en medelålders manlig professor (Jack Black) och den väna Martha transformeras till en tuff krigare (Karin Gillan). De inser snart att målet med att spela Jumanji inte är att vinna - det är att överleva. För att klara spelet och återvända till verkligheten oskadda måste de ta sig an sitt livs farligaste äventyr, upptäcka vad Alan Parrish lämnade efter sig för 20 år sedan och förändra sättet de ser på sig själva. 

Med Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karin Gillan, Missi Pile

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 59 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Djungelgänget: Långfilmen

Se trailer här!

Tigerpingvinen Maurice och resten av Djungelgänget har de senaste åren sett till att frid och fröjd råder i djungeln. Ända tills de en dag råkar på deras farligaste motståndare någonsin - koalan Igor. För att hindra Igors onda planer att utplåna hela djungeln måste Djungelgänget använda all sin list och sitt mod, men också börja jobba ihop med de mystiska "Champions" som funnits i djungeln sedan urminnes tider.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 37 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

The Post

Se trailer här!

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post's Katherine Graham (Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 55 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Euphoria

Se trailer här!

Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva. Euphoria berör livets ytterligheter i en känslomässig bergochdalbana. Värme och humor blandas med ilska och sorg. Filmen bjuder in till en kollision på randen av det moderna samhället. Den tar oss bortom föreställningen om vad vi strävar efter att vara. Istället konfronteras vi med vad vi i själva verket är. 

Med Alicia Vikander, Eva Green, Charlotte Rampling, Charles Dance, Paul Feigs, Adrian Lester, Mark Stanley

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 38 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Coco

Se trailer här!

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Visas med svenskt tal.
Speltid: 1 tim 45 min
Åldersgräns: 7 årBoka dina biljetter här!

Three billboards outside Ebbing, Missouri

Se trailer här!

Från Oscarvinnaren Martin McDonagh kommer ett mörkt skruvat drama med Frances McDormand i rollen som Mildred Hayes.

Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare tar hon saken i egna händer. Hon ställer stadens högt aktade polischef (Oscarnominerade Woody Harrelsson) mot väggen genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap riktat direkt mot honom. När andreofficier Dixon blir involverad i utredningen förvärras situationen och det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.

Med Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Kerry Condon, Caleb Landry Jones

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 55 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Fifty Shades Freed

Se trailer här!

Jamie Dornan och Dakota Johnson återvänder som Christian Grey och Anastasia Steele i Fifty Shades Freed, det tredje kapitlet baserat på det världsomfattande och bästsäljande fenomenet Fifty Shades.

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 1 tim 46 min
Åldersgräns: 15 årBoka dina biljetter här!

Darkest Hour

Se trailer här!

En spännande och verklighetsbaserad berättelse som utspelar sig i början av Andra världskriget, under Winston Churchills (Oscarnominerade Gary Oldman) första tid som premiärminister. Nyss tillträdd ställs Churchill inför ett av hans mest avgörande val: att försöka mäkla fred med Nazityskland, eller att stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet. Medan de till synes ostoppbara tyska styrkorna breder ut sig över den europeiska kontinenten, utmanad av en oförberedd allmänhet, en skeptisk kung och till och med sitt eget parti, måste Winston Churchill ta sig igenom sitt livs mörkaste timme. Detta genom att samla en nation, och försöka förändra världshistorien. 

Med Gary Oldman, John Hurt, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: 2 tim 5 min
Åldersgräns: 11 årBoka dina biljetter här!

Black Panther

Se trailer här!

Efter händelserna i "Captain America: Civil War" återvänder T'Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T'Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.

Med Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Angela Basset, Forest Whitaker och Martin Freeman

Visas med engelskt tal och svensk text.
Speltid: ej fastställd
Åldersgräns: ej fastställd (15 tills annat meddelas)

Öppettider

Måndag-tisdag:Stängt
Onsdag-söndag:14:30-18:30

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för information om vad som händer på Bio Cosmopolite!

Sociala medier

dont hide